Vælg side

De første EU-regler for droner

De første EU-regler for droner

De første EU-regler om droner vil bidrage til bedre at beskytte folks privatliv og personlige data samt beskytte miljøet.

Den 12. juni vil medlemmerne stemme om nye luftfartssikkerhedsregler for, at give klare og konsekvente love for brugen af ​​droner i det europæiske luftrum.

Hvorfor er EU-dækkende love nødvendige

Forskning tyder på, at den hurtigt udviklede dronsektor vil skabe mere end 150.000 nye job inden 2050, og at industrien i 10 år kunne tegne sig for 10% af EU’s luftfartsmarked (ca. 15 mia. EUR om året).

Men det nuværende reguleringssystem komplicerer grænseoverskridende handel med denne voksende sektor. Mens tunge droner falder ind under generelle EU-luftfartsbestemmelser, er ubemandede fly, der vejer under 150 kg, reguleret på nationalt plan, hvilket har ført til inkonsekvente standarder i forskellige lande.

Droner udgør også en række sikkerhedsrisici. Selv droner under 150 kg kan beskadige fly, forårsage skader og bidrage til luft- og lydforurening. Droner udstyret med kameraer kan også true privatlivet og registrere folks personlige data uden deres samtykke.

Læs hele artiklen på EU’s hjemmeside

Om forfatteren

Henrik Thue Nielsen

Jeg har interesseret mig for teknologi helt tilbage til 1980'erne med udgangspunkt i hifi. Jeg har arbejdet digitalt siden 2002, og i 2015 gik jeg i luften med DroneDanmark.dk. Jeg driver virksomheden H365 Webbureau Group Aarhus, og er ejer af en række websites. Læs mere på h365.dk

Annoncer

Videoer

Indlæser...

Pin It on Pinterest