De første EU-regler for droner

EU flag dronedanmark.dk

De første EU-regler om droner vil bidrage til bedre at beskytte folks privatliv og personlige data samt beskytte miljøet.

Den 12. juni vil medlemmerne stemme om nye luftfartssikkerhedsregler for, at give klare og konsekvente love for brugen af ​​droner i det europæiske luftrum.

Hvorfor er EU-dækkende love nødvendige

Forskning tyder på, at den hurtigt udviklede dronsektor vil skabe mere end 150.000 nye job inden 2050, og at industrien i 10 år kunne tegne sig for 10% af EU’s luftfartsmarked (ca. 15 mia. EUR om året).

Men det nuværende reguleringssystem komplicerer grænseoverskridende handel med denne voksende sektor. Mens tunge droner falder ind under generelle EU-luftfartsbestemmelser, er ubemandede fly, der vejer under 150 kg, reguleret på nationalt plan, hvilket har ført til inkonsekvente standarder i forskellige lande.

Droner udgør også en række sikkerhedsrisici. Selv droner under 150 kg kan beskadige fly, forårsage skader og bidrage til luft- og lydforurening. Droner udstyret med kameraer kan også true privatlivet og registrere folks personlige data uden deres samtykke.

Læs hele artiklen på EU’s hjemmeside

Tidligere artikelen-fotograf.dk dronefotograf
Næste artikelIndsend din nytårs-dronevideo
Min interesse for fjernstyrede biler og droner tager udgangspunkt en spirrende interesse for RC-biler i begyndelsen af 00'erne, hvor jeg byggede min første Tamiya Ford 150 - som jeg har endnu. I 2013 købte jeg en Parrot AR Drone 2.0. Sidenhen har jeg købt en DJI Phantom 3 Professional med 4K kamera. Begge droner har jeg stadig. I november 2015 gik officielt i luften med DRONEDANMARK.dk, mødestedet for private og erhvervsdrivende med interesse for droner.